Tweede graad Mode

Voor wie?

Hou je van creatieve uitdagingen en ben je graag praktisch bezig? Heb je feeling voor vorm en kleur en ben je bovendien modebewust? Ben je ZoT van MoDe en heb je een neus voor verkoop van mode … dan is het studiegebied mode iets voor jou!

Wat leer je?

Vandaag heeft het modeonderwijs een duidelijk profiel met de nadruk op het leren van technieken om je creativiteit in je eigen ontwerpen tot uiting te laten komen. Je leert via actuele projecten niet alleen de technieken toe te passen in kledingstukken, maar ook in woon- en huishoudtextiel, bad- en bedlinnen, tassen, inrichting van de woning, … De projecten worden tijdens verschillende vakken behandeld. Artikelenkennis, kleurenleer, etaleren, presenteren, lifestyle, communiceren en verkopen zijn belangrijk in de commerciële vorming. De algemene vorming wordt in de richting mode evenmin verwaarloosd. In Project Algemene Vakken of PAV worden actuele thema’s behandeld, waarin maatschappelijke vorming, Nederlands en rekenvaardigheden verwerkt zitten.

En daarna?

Na de tweede graad mode zet je uiteraard de stap naar de derde graad van deze creatieve richting. Daar krijg je de kans om praktijkervaring op te doen in stagebedrijven en in je eigen leeronderneming.

 

VAK

3 Mode

4 Mode

Godsdienst

2

2

Frans

2

2

Engels

1

1

Lichamelijke opvoeding

2

2

Project Algemene Vakken

6

6

Toegepaste informatica

1

1

Plastische opvoeding

2

2

Commerciële presentatie en lifestyle

8

8

Mode

10

10

TOTAAL PER WEEK

34

34