Derde graad Mode

Voor wie?

Als je de vaardigheden die je in de tweede graad mode geleerd hebt, wil verfijnen en toetsen in levensechte omgevingen, dan ben je hier op je plaats.

Wat leer je?

Etaleren, presenteren en verkopen van artikelen zijn belangrijk in de commerciële presentatie en lifestyle. Vakgerichte tekeningen maak je met het softwarepakket Illustrator en in de retouchezaak leer je vakkundig en zelfstandig kleding aanpassen naar maat van de klant. De algemene vorming wordt in de richting mode evenmin verwaarloosd. Vakken als Frans, Engels, bedrijfsbeheer en toegepaste informatica spelen in op je taal- en computervaardigheden. In PAV (Project Algemene Vakken) worden actuele thema’s behandeld, waarin maatschappelijke vorming, Nederlands en rekenvaardigheden verwerkt zitten. Stages in kledingzaken bereiden je voor op de concrete beroepspraktijk in de modebranche. Als medevennoot in de leeronderneming van het zevende jaar leer je een eigen zaak opstarten en uitbaten. Een buitenkans om zeer concrete ervaring op te doen in de financiële en administratieve kant van een zelfstandige onderneming. Mode studeren is een uitdaging voor creatief denken en doen!

Je toekomst?

Je technische opleiding en je ervaring in winkels en bedrijven zorgen ervoor dat je aan de slag kan als verkoper of zaakverantwoordelijke in een mode-, decoratie- of interieurzaak. Als retoucheuse kan je zowel in een bedrijf als op zelfstandige basis werken. Na het zevende jaar behaal je het getuigschrift bedrijfsbeheer. Dit opent de mogelijkheid om een eigen zaak op te starten. Mits een goede studiemotivatie en een juiste studiekeuze kan je verder studeren in studierichtingen in het SenSe (secundair na secundair) en hogere modeopleidingen.

 

VAK

5 Mode

6 Mode

7 Mode

Godsdienst

2

2

2

Frans

2

2

2

Engels

2

2

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

2

Project Algemene Vakken

4

4

4

 

Toegepaste informatica

2

-

-

Bedrijfsbeheer

1

2

3

Mode

6

6

10

Commerciële presentatie en lifestyle /

verkoop / stage

10

9

4

Commerciële vorming

-

-

3

Retouches

4

6

3

TOTAAL PER WEEK

35

35

35