7OA op blokstage bij Randstad Inhouse Telenet

De leerlingen van 7OA vertrokken op 14 november 2016 op blokstage om de doelstellingen rond telefoneren in hun leerplan Business Support te realiseren. Deze blokstage zal vier weken duren en vindt plaats bij Randstad Inhouse te Mechelen. Zo kunnen de leerlingen de verschillende vaardigheden die ze op school geleerd hebben rond telefoneren omzetten in de praktijk.
Concreet worden onze leerlingen ingezet om werkzoekenden voor Telenet telefonisch te contacteren. Ze gaan dus moeten onderzoeken welke vacature van Telenet bij het profiel van de werkzoekende past. Volgende vacatures moeten worden ingevuld bij Telenet: sales advisor, verkoper telecom in een Telenet-winkel, commercieel klantendienstmedewerker met technische feeling en host/hostess in een Telenet-winkel.
De leerlingen zullen de kandidaat telefonisch contacteren en de interesse van elke kandidaat aftoetsen voor de voorgestelde functie. Daarnaast zal er ook een korte telefonische screening afgenomen worden van elke kandidaat. Als de kandidaat aan bepaalde criteria voldoet, zal hij/zij worden doorverwezen. Indien de kandidaat niet voldoet, zal de leerling moeten meedelen aan de kandidaat dat hij/zij niet geschikt is voor de vacature.
Na een doorverwijzing zal de werkzoekende tests afleggen voor een vacature en na een sollicitatiegesprek al dan niet in dienst genomen worden. Door deze stage krijgen de leerlingen een goed beeld van welke vaardigheden, attitudes en criteria er belangrijk zijn voor bepaalde jobs.
Na de stages wordt er een terugkomdag georganiseerd zodat de leerlingen effectief zien waaraan ze meegewerkt hebben en welke vacatures ze hebben ingevuld.