6 en 7 MODE naar modehoofdstad Milaan

Maandag 13 november verzamelden de leerlingen van 6 & 7 mode met hun begeleiders om 5 uur in de ochtend op de luchthaven van Zaventem. Bestemming Milaan, de place to be voor mode. Doel was het vergaren van informatie om de Geïntegreerde proef te kunnen uitwerken. In de lessen PAV hadden we elk een deel van de reis voorbereid zodat we in Milaan elkaar konden gidsen. Alle toeristische toppers kwamen aan bod: van de Duomo Santa Maria over La Scala tot de Quadrilatero della Moda.
Ddinsdag bezochten we de ateliers van de Opera (de Scala van Milaan ). Hier kregen we een uitgebreide rondleiding in de verschillende afdelingen: de decors, standbeelden, rekwisieten en uiteraard ook het kostuumatelier.
Woensdag was volledig voorbehouden voor een bezoek aan de Silos van Armani, met een permanente tentoonstelling over het werk van Armani. Tijdens het geleid bezoek kregen we veel achtergrondinformatie bij. Maar dit bezoek werd toch vooral gekenmerkt door de véle 'aaah, oooh en whow's.
Tussen alle geplande uitstappen werd er natuurlijk ook voor de innerlijke mens gezorgd. Zo werden de nodige pasta's en pizza's genuttigd en een gelati of tiramisu kon ook niet ontbreken. Ook shoppen kwam aan bod, maar dat mocht wat meer zijn. Woensdagavond kwamen we moe maar voldaan thuis. Met een pak inspiratie, memories, foto's en misschien met een beetje meer bagage.
Leerlingen van 6 & 7 mode