Eerste graad - A-stroom

Zoals in vele middelbare scholen vullen wij in het eerste jaar A het basispakket aan met de uitbreiding moderne talen-wetenschappen. Een goede kennis van deze algemene vakken vormt immers de basis voor een degelijke opleiding in onze studierichtingen handel en handel-talen in de tweede graad en marketing & ondernemen, accountancy & IT en office & talen in de derde graad. Toch leggen we eigen accenten.

STUDIEBEGELEIDING

Weet je niet goed hoe je na school je leerstof moet verwerken? Zoek je hulp bij het plannen van je huiswerk? Je kan hier je lessen leren onder begeleiding en je krijgt een pak tips.

CREATIEVE EXPLO

In vak- en klasoverschrijdende explo-namiddagen beleef je je school anders. Je kan dan je creativiteit kwijt in muziek en dans, in tekenen en knutselen.

SOCIALE ACTIVITEITEN

In dit lesuur steek je heel wat op over hoe je moet leren. Verder werk je er aan vaardigheden om een tof en persoonlijk leven uit te bouwen en de wereld rondom jou beter te begrijpen.

EN DAARNA?

Na de eerste graad kan je nog alle kanten uit, maar het is vooral een goede voorbereiding op de studierichtingen handel en handel-talen in de tweede graad. Handelsonderwijs koppelt een brede algemene vorming aan een bedrijfsgerichte opleiding. Dankzij een intensieve relatie met de bedrijfswereld blijft het handelsonderwijs up-to-date en toekomstgericht. Het is dan ook het perfecte opstapje naar het hoger onderwijs.

 

VAK

1A

2H

Godsdienst

2

2

Aardrijkskunde

2

1

Natuurwetenschappen

2

2

Engels

-

2

Frans

5

4

Geschiedenis

1

2

Lichamelijke opvoeding

2

2

Muzikale opvoeding

1

1

Nederlands

5

4

Plastische opvoeding

2

-

Wiskunde

5

4

Techniek

2

2

Computerinitiatie

1

-

Dactylo/tekstverwerking

-

2

Handel

-

3

 

Sociale activiteit

1

1

(leren leren - leefsleutels)

Exploratie en expressie

1

-

TOTAAL PER WEEK

32

32